Praktijk voor Lichamelijke, Mentaal-Emotionele en Energetische Balans


Ooracupunctuur / Auriculotherapie

Door middel van ooracupunctuur kan je vele verschillende klachten verhelpen en/of verminderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hooikoorts, hoofdpijn, migraine, blessures, rugpijn, maar ook aan huidklachten, ADHD, slaapstoornissen en angst. Voor de meeste ziekten en aandoeningen is er wel een protocol aanwezig. Zo is hooikoorts bijvoorbeeld vaak met 1x prikken weg of sterk verminderd.

Ooracupunctuur is halverwege de vorige eeuw 'ontdekt en in kaart gebracht' door de Franse dokter Paul Nogier en hij wordt beschouwd als de vader van de moderne auriculotherapy. Gesteund door spectaculaire resultaten werden na de tweede wereldoorlog zijn concepten in tijdschriften gepubliceerd en op acupunctuur congressen gepresenteerd. Chinese delegaties namen de ideeën van Nogier over en introduceerden de ooracupunctiuur in Azië. Daar ontwikkelde ooracupunctuur zich verder.

Tijdens een ooracupunctuur sessie prik ik met acupunctuurnaalden de punten die horen bij het probleem waarvoor je komt. Meestal gebruik ik tussen de 3 a 7 naalden. Deze naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten. Mocht je naalden heel vervelend vinden dan kan ik ook werken met magneetbolletjes of zaden op een pleister. Deze moeten dan iedere dag gestimuleerd worden. Ook kinderen hebben vaak veel baat bij ooracupunctuur, bij kinderen gebruik ik voornamelijk oorzaden.

Het 1e consult duurt 60 minuten en bedraagt €55,-. Een vervolgconsult duurt ongeveer 30 min. en bedraag €35,-.

E-mailen
Bellen